Örökbefogadás szabályai

Örökbefogadás szabályai

 

-          18. életév betöltse.

Örökbefogadó kötelezettséget vállal arra, hogy:

-       Az örökbe fogadott kutyát 8 napon belül egyedi azonosítóval, (chippel) jelölteti meg.(Abban az esetben ha az állat még nem rendelkezik vele)

-       Az állat tartásáról, élelmezéséről, és elhelyezéséről a biológiai követelményeinek megfelelően gondoskodik.

-       Az egyesület tudta és beleegyezése nélkül, az állatot másnak át nem adja.

-       Az állat elvesztését, eltűnését, vagy elpusztulását az egyesületnek haladéktalanul bejelenti.

-       Lehetővé teszi az állat tartásával kapcsolatos tevékenységének az egyesület megbízottja által történő ellenőrzését.

-        Az állatot az állatotthonnak visszaadja, ha az egyesület megbízottja azt állapítja meg, hogy az örökbefogadó az állat megfelelő tartásával kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti.

Amennyiben a kutya egy hónapon belül nem tud beilleszkedni, vagy bármilyen probléma merül fel a tartásával kapcsolatban, úgy az örökbefogadó az állatotthonba visszaadhatja.

Örökbefogadásnál, keverék kutyáknál 5000Ft, fajtatiszta kutyákért 7000Ft, macskák esetében 2000Ft adományt kérünk a jövőbeli gazdától. Ez az adomány részben hozzájárul a menhelyen maradó kutyák és macskák orvosi és tartási költségéhez. Az egyesület fent tartja a jogot, hogy az örökbe fogadás díjától bármely irányba eltérhet.

 

AKTUÁLIS AKCIÓNK

 

 

Ivartalanítási akció keretében a frissen  örökbefogadott nőstény kutyákat és macskákat 6 hónapon belül kedvezményesen lehet ivartalanítani, 6000Ft macska, 10000Ft kutya esetén a gazdára jutó rész.

Utoljára frissítve: 2017. máj. 19., péntek 12:54