vasárnap, 17 július 2016 20:17

Bezárta kapuit az Állatvédő tábor!

Értékelés:
(1 szavazat)

Az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület 2002 óta  szervezi  meg évről-évre az Ifjú Állatvédők Országos Táborát mely eseményre az idén 28. alkalommal került sor július 9-től 16-ig.

Büszkén mondhatjuk, hogy ez évben nemzetközi táborunk volt, hiszen egy kislány Bécsből látogatott el hozzánk. De szép számmal érkeztek többek között Budapestről, Esztergomból, Dombóvárról, Letenyéről, Csurgóról, Keszthelyről és természetesen Nagykanizsáról is. Összesen 27   állatbarát gyermek sátorozott a gyönyörű környezetben lévő Nyírfás Campingben. Közülük 2 kislány  a Tierheimleben In Not e.V. német állatvédő szervezet támogatásával   jutott el hozzánk.
Első alkalommal próbálkoztunk a napközis tábor szervezésével, ezzel biztosítva lehetőséget azok számára, akik szeretik az állatokat, azonban az „ottalvós” tábort nem szerették volna kipróbálni. A napközis gyermekek létszáma 9 fő volt.
A programok az elmúlt évekhez hasonlóan, a már megszokottak szerint zajlottak. Vasárnap
mindenki megkapta a hozzá legjobban illő kutyust, akivel egész héten át foglakozott. A fiatalok nagyon élvezték a kutyákkal eltöltött  időt, igazán lelkiismeretesen tanították négylábú barátaikat a pórázhoz szoktatásra, és engedelmességi feladatokra.
Azonban nem mindig lehetett „kutyázni”, mert a nagy hőség gyermeket, kutyát egyaránt megviselt. Hogy mégis hasznosan töltsük el az időt, szerdán ellátogattunk a  zalaszabari Zobori Kalandozoo kalandparkba, ahol egész nap az önfeledt játéké volt a főszerep.

Következő napra enyhült a hőség, így ismét kutyázással töltöttük el a menhelyen az időt. A saját építésű, agility pálya nagy népszerűségnek örvendett, úgy a gyerekek, mint a kutyák körében is. Az
első nap még bátortalan ebek  az utolsó napra teljes magabiztossággal vettek minden akadályt.  A táborba visszaérve, uzsonna utánra is tartogattunk meglepetést. Nagy sikert aratott délutáni programunk, a Lóki György solymász és segítője által tartott bemutató, ahol a gyerekek közelről is megismerkedhetek olyan ragadozó madarakkal, amikkel a mindennapokban nem találkozhatnak.

Pénteken,  a táborzáró napon aztán a már-már viharos erejű szél sem akadályozhatta meg a hagyományos lecsófőző versenyt.  A csapatok nagy lelkesedéssel  vagdalták a hozzávalókat. Került a bográcsba  szalonna és kolbász is. A zsűri szerint mind a 4 csapat étele kiválóan sikerült, még talán Gordon Ramsay sem talált volna bennük hibát! Az egész heti munka és a főzőverseny eredményhirdetése után a táborozók emléklapot, a kutyájukkal készült közös fotót, csoportképet és apró ajándékokat vehettek át a tábor szervezőitől.
Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült tábor volt az idei, hiszen nem csak az eddig neveletlen kutyáink lettek sokkal jobban szocializáltak, hanem új barátságok is szövődtek. Reméljük, jövőre is eljöttök hozzánk, addig pedig nézegessétek a galériában a jól sikerült képeket.


Képgaléria az elkészült képekkel itt érhető el.

Megjelent: 1583 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 26 július 2016 11:16

Média

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.