szombat, 11 augusztus 2012 18:11

Táboroztunk

Értékelés:
(3 szavazat)

10 évvel ezelőtt rendeztük meg az első állatvédő kutyás táborunkat. 
Azóta sokan, sok helyről érkeztek hozzánk. Volt aki csak egyszer, de sokan voltak, akik többször is, akár minden évben, mindkét turnusban itt voltak.

 

Az első "gyerekeink" mára már "kiöregedtek", csak úgy mint az első táboros kutyáink is. Pl. Zéta-Foltos nélkül néhány éve még elképzelhetetlen volt a tábor, hiszen kis gazdája Budapestről minden évben, mindkét turnusban eljött hozzá. Szinte profi módon kiképezte, és rendkívül fegyelmezett kutyát nevelt az okos, de rendkívül temperamentumos, kötekedő természetű, akaratos terrier keverékből. Mára nyugodt, öreg kutya módjára figyeli, ahogy elvisznek valakit, persze mindig mást, és ő csak marad a helyén. Hiába az öreg kutyát nem választja senki.

Volt, akit ölben hozott be az anyukája a menhely területére, annyira félt a kutyáktól, de ez a félelem azután gyorsan elszállt, és őszinte szeretetté változott a hét végére. 
Vagy ott van Ágika, aki olyan kicsi volt még az első alkalommal, hogy a kedves öreg Bogár kutyát bíztuk rá. Nagyon jó választásnak bizonyult, hiszen a kislány néhány évig visszatérő táboros lett, újra és újra eljött menhelyes kis barátjához. Egyszer aztán nagy boldogan újságolta, hogy apu megengedte, haza viheti Bogarat. Könnyekig hatódtunk, amikor a hosszú évek óta menhelylakó öreg kutyát elvezette ez a kedves kislány. 
Persze sok szép történetünk, emlékünk van még. Remélem, a nálunk megfordult gyerekek is megőriztek bennünket jó emlékezetükben.
Többükkel ott él még az egykor örökbe fogadott kis táboros kutyája, és biztosan van olyan is, aki már eltávozott az örök vadászmezőkre. Addig viszont biztosan sok szeretetet adtak egymásnak.
Idén is ment a szervezkedés, könyörgés a szülők felé, de végül, sajnos csak két kislány volt olyan szerencsés, hogy haza is vihette újdonsült kis barátját.
Na de sebaj, jövőre gyertek el újra, és ha a régit esetleg időközben örökbe is fogadják, biztosan találtok majd új kedvencet magatoknak. 
Addig is nézegessétek a képeket, és emlékezzetek rá, milyen is volt ez az egy hét....

Megjelent: 12948 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 27 október 2013 11:11

Képgaléria

3 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.